Με το νέο εκλογικό νόμο της αυτοδιοίκησης, τον γνωστό “Κλεισθένη”, ο συνδυασμός του Κινήματος Αλλαγής στην Ημαθία (με επικεφαλής τον Χρήστο Παπαστεργίου) θεωρείται σίγουρο ότι θα κερδίσει μια έδρα περιφερειακού συμβούλου, όπως έγινε και με τις προηγούμενες εκλογές με τον Δημήτρη Μούρνο. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά, η έδρα του ΚΙΝΑΛ στην Ημαθία μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν ενόψει των εκλογών της δεύτερης Κυριακής (διότι εκεί οδηγείται η εκλογή στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) ενδέχεται να τεθεί στο τραπέζι” των διαπραγματεύσεων και να διεκδικήσει ακόμη και τον ρόλο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.
Με ένα τέτοιο σενάριο να δείχνει ρεαλιστικό, το ενδιαφέρον για συμμετοχή στη λίστα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του ΚΙΝΑΛ στην Ημαθία, αναμένεται να είναι μεγάλο. Ήδη κυκλοφόρησε ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος, ο γιατρός Χρήστος Κούτρας από τη Βέροια ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόσωπο, όχι μόνο από την επιτυχημένη παρουσία του στη διεύθυνση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας αλλά και για την ευρύτερη δράση του ως ενεργός πολίτης, όπως και για τον πράο και ανοιχτό χαρακτήρα που διαθέτει.
Αντίστοιχα ακούγεται ότι μπορεί να ενδιαφερθεί για να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό Παπαστεργίου και ο έγκριτος νομικός της Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός. Ως πρώην δήμαρχος Νάουσας σίγουρα θα ενδιαφέρονταν περισσότερο για την υποψηφιότητα του δημάρχου όμως εκεί φαίνεται ότι πήρε “προβάδισμα” η Ίλια Ιωσηφίδου και σε σχέση με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ Ημαθία. Έχοντας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με την κομματική βάση της Νάουσας που πάντα εμφανίζεται συμπαγής όταν πρόκειται να υποστηρίξει τοπικούς υποψήφιους αλλά και με το εύρος των γνωριμιών που διαθέτει σε όλη την Ημαθία, ο Τάσος Καραμπατζός μπορεί να κάνει την έκπληξη.
Στο ίδιο “μέτωπο” αδιευκρίνιστες παραμένουν ακόμη οι προθέσεις, του επίσης Ναουσαίου, Άγγελου Τόλκα όμως όπως μας έλεγε πρόσφατα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο, “το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς” κι αυτό ισχύει όχι μόνο για το συγκεκριμένο στέλεχος αλλά για όλα τα στελέχη που σκέφτονται να “μπουν” στη διαδικασία ως υποψήφιοι. Κι απ΄ότι φαίνεται, είναι πολλοί και αρκετές. Οι θέσεις των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων σε κάθε ψηφοδέλτιο θα είναι έξι (6), όσοι και οι μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές (σχεδόν) οπότε το θέμα δεν χωράει καθυστερήσεις
Αφήστε μια απάντηση