Το Σέλι και τα Τρία Πέντε Πηγάδια βρίσκονται και φέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων για τις εορταστικές αποδράσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι προορισμοί για τις εκδρομές στη διάρκεια των γιορτών συνδυάζονται συνήθως με χιονοδρομικά κέντρα κι αυτός είναι ο λόγος που το ίδιο ψηλά στις προτιμήσεις εμφανίζονται παρόμοιοι προορισμοί όπως το Μέτσοβο, ο παλαιός Άγιος Αθανάσιος, το Φαλακρό της Δράμας, η Βασιλίτσα Γρεβενών, η Φλώρινα, το Καρπενήσι, η Αράχωβα κ.α.
Φυσικό είναι ότι αυτή η εορταστική τάση των εκδρομέων για το Σέλι και τα Τρία Πέντε Πηγάδια δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη και την ευρύτερη αγορά της Βέροιας και της Νάουσας, τόσο σε σχέση με την αναμενόμενη πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων όσο και σε σχέση με την εστίαση και άλλους σχετικούς τομείς της αγοράς.
Σε σχέση με το εξωτερικό (για όσους επιθυμούν ή μπορούν να έχουν μια τέτοια προτίμηση) σταθερά αγαπημένοι προορισμοί των Ελλήνων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παραμένουν (ιδίως για τους Βορειοελλαδίτες) η Πράγα, η Βιέννη και η Βουδαπέστη, ενώ σε ό,τι αφορά τις οδικές εκδρομές, υψηλά στις προτιμήσεις είναι η Σόφια και το Βουκουρέστι ενώ αρχίζει να “μπαίνει ξανά στο παιχνίδι” ως προορισμός και η Κωνσταντινούπολη.
Ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στοιχείο, από τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι και ότι φέτος για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται ξανά το ταξίδι στο Ροβανιέμι, το χωριό του Αϊ-Βασίλη, το οποίο στοιχίζει σε μια τετραμελή οικογένεια τουλάχιστον 10.000 ευρώ…. Κι αυτό σύμφωνα με τον Βύρωνα Θεολόγη δεν είναι μόνο “προτίμηση” Αθηναίων ή εκδρομέων που προέρχονται από μεγάλες πόλεις αλλά “το αεροπλάνο που αναχωρεί από Αθήνα για Ροβανιέμι γεμίζει με άτομα που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο από μεγάλες πόλεις”|.
Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον στοιχείο καταναλωτικής συμπεριφοράς που μπορεί να ερμηνευθεί πολλαπλά, σε σχέση και με την “οικονομική κρίση”…
Αφήστε μια απάντηση