Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, γνωρίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια της νομοθεσίας που αφορά τα οικονομικά και παρακολουθώντας συνεχώς κάθε σχετική κουβέντα που “βγαίνει” από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε σε σημείο να διορθώνει ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και να μην αφήνει τίποτα να “πέφτει” κάτω.
Το περιστατικό με τη “διόρθωση” έγινε στη Βουλή όταν ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Εκεί, ο ημαθιώτης αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, “έπιασε” ένα λάθος που έκανε ο πρωθυπουργός κι έσπευσε αμέσως να τον διορθώσει. Το θέμα μπορεί να αφορούσε μικροποσά ήταν όμως μια λεπτομέρεια ίσως ενδεικτική για πολλά πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν στην ενδοκυβερνητική επικοινωνία (κάποιοι μίλησαν μέχρι και για “λάθος στοιχεία” που δόθηκαν στον πρωθυπουργό απο το κυβερνητικό επιτελείο)
Ήταν όμως κι ένα ακόμη περιστατικό που έδειξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορθώς εμπιστεύτηκε μια τέτοια καίρια θέση ευθύνης στον Απόστολο Βεσυρόπουλο και φαίνεατι ότι αυτό θα έχει ανάλογη συνέχεια στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία σχηματίσει κυβέρνηση, κερδίζοντας τις επόμενες εθνικές εκλογές.
ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
Το παραπάνω περιστατικό της Βουλής, με τον Βεσυρόπουλο να διορθώνει τον Τσίπρα, το “έπιασαν” και οι δημοσιογράφοι της Αθήνας, με τη γνωστή εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” να αφιερώνει και σχετικό σχόλιο σημειώνοντας:
[… Ούτε τι λένε τα μέτρα που “τα ψηφίζουν ένα- ένα” δεν ξέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι έδωσαν λάθος παραδείγματα στον πρωθυπουργό για να τα εκφωνήσει στην “πύρινη” ομιλία του στη Βουλή για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ . Είπε ότι “ιδιοκτήτης κατοικίας 80 τ.μ. αξίας 76.000 ευρώ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης θα πληρώσει 162 ευρώ αντί 232, δηλαδή 70 ευρώ λιγότερα”. Ξέχασε ο πρωθυπουργός ότι η τροπολογία Τσακαλώτου λέει πως για ακίνητα αξίας άνω των 60.000 ευρώ η έκπτωση μειώνεται.
Την αξιοπρέπεια του κοινοβουλίου διέσωσε ο βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος (πρώην εφοριακός και ο ίδιος) που παρέδωσε μαθήματα στον Αλέξη. “Αποφύγατε να αναφερθείτε στον κόφτη κύριε πρωθυπουργέ, δηλαδή στον περιορισμό της μείωσης του φόρου κατά 0,7 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας πάνω από 60.000 ευρώ”. Έτσι το όφελος είναι 59 και όχι 70 ευρώ. “Φραγκοδίφραγκα” μεν αλλά αν κάνουν λάθος στα μόλις 50-60 ευρώ τον χρόνο όλα κι όλα (από ένα μέτρο μόνον) πως να μην πέσει έξω τελικά ο νέος κρατικός προϋπολογισμός και η χώρα ολόκληρη, το 2019;…]
Αφήστε μια απάντηση