Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι εξελίξεις που ακολούθησαν, δεν έφερε μόνο αλλαγές στα μικρά κόμματα, με αποτέλεσμα να απειλούνται με “διάλυση” σχηματισμοί όπως οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων ή να δημιουργούνται καινούργια όπως η Λεπενικού τύπου “Πατριωτική Συμμαχία” που προετοιμάζουν οι Γιώργος Καρατζαφέρης, Τάκης Μπαλτάκος, Δημήτρης Καμμένος Φαήλος Κρανιδιώτη και λοιποί της δεξιάς παροικίας.
Η Συμφωνία των Πρεσπών και το πολιτικό κλίμα που δημιουργείται έβαλε ήδη σε σκέψεις και τους “μεγάλους” της πολιτικής σκηνής.
Η Φώφη Γεννηματά ήδη έχει εκδηλώσει προθέσεις για αλλαγή του ΚΙΝΑΛ και μετατροπή του σε κόμμα (από συνασπισμό κομμάτων που είναι σήμερα) μέσω και αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ (τα απλήρωτα δάνεια του οποίου πλησιάζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ).
Σκέψεις για αλλαγή της επωνυμίας ακούγεται ότι υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ όχι λόγω χρεών ή λόγω “διάλυσης” (το αντίθετο) αλλά λόγω της διεύρυνσης που φαίνεται ότι μπορεί να πετύχει στο εκλογικό σώμα, ειδικά μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες και τα πετυχημένα “ανοίγματα” του πρωθυπουργού στον χώρο της κεντροαριστεράς και της λεγόμενης “προοδευτικής πλευράς” της ελληνικής κοινωνίας. Μια τέτοια αλλαγή επωνυμίας από ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι που θα παραπέμπει σε “Προοδευτική Συμπαράταξη” ή κάτι ανάλογο ακόμη και συνδυασμός, ώστε να σηματοδοτήσει την οριστική στροφή του κυβερνώντος κόμματος προς την κεντροαριστερά., εξετάζεται όπως αναφερουν κάποιες πληροφορίες, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την κομματική οργάνωση και δεν αποκλείεται να δώσει σύντομα μια εντυπωσιακή είδηση που θα συζητηθεί.
Σε μια τέτοια περίπτωση παραμένει άγνωστη η αντίδραση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας όπου επίσης εξετάζονται διάφορα ενδεχόμενα που σχετίζονται κυρίως με τη στροφή του κόμματος προς τα δεξιά. Είναι αλήθεια ότι στον καιρό των συλλαλητηρίων, η Νέα Δημοκρατία προσέγγισε ιδιαίτερα ένα σοβαρό τμήμα ακροδεξιών ψηφοφόρων που θεωρείται σημαντικό για τον στόχο της αυτοδυναμίας και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θέλουν να το “χάσουν” με τίποτα. Κι αυτός είναι ένας λόγος που ίσως οδηγήσει και τη Νέα Δημοκρατία, αν όχι σε αλλαγή ονόματος (αυτό είναι σχεδόν σίγουρο) στην καθιέρωση έως κι ενός “μόνιμου” συνθήματος που θα συνοδεύει το όνομα και το έμβλημα του κόμματος, το οποίο θα παραπέμπει στην “πατρίδα”, στο “έθνος” και άλλα σχετικά…
Αφήστε μια απάντηση